torsdag, juli 06, 2006

Bangkok og Hua Hin

Etter halvannen dag i noe vi virkelig kan kalle en kaotisk storby var det paa tide aa legge Bangkok bak oss og fortsette ferden sorover. Bangkok er utrolig billig og har en masse aa by paa, men den gir ikke akkurat en folelse av ferieliv. Vi startet dagen med frokost paa Thairestaurant og en baattur i kanalen. Det kryr ikke akkurat av turister saa vi hadde en hel baat for oss selv. Deilig! Seilet nedover kanalen og hadde utsikt over en rekke templer og fikk ellers et lite innblikk i den Thailandske kulturen. Midt utpaa seilte vi plutselig paa en god del kanoaktige smaabaater som la til ved vaar baat ogsaa var vi plutselig paa marked. Der laa de bare aa ventet paa at kundene skulle komme rekende til dem. Stilig! Etter baatturen leide vi en tuktuk, motorsykkel med "henger", og kjorte rundt til ulike templer og markeder. Tuktuk-forerne er ikke helt stabile. De kjorer svinfort og slenger seg foran baade busser, biler og mopeder. Med ti-felts vei og mangel paa trafikkregler (virker det som) tror jeg vi skal vaere glade for at vi fortsatt er i live. Fordelen er at du kommer deg fort frem ogsaa er det billig. Ja, de pruter faktisk nedover og vi endte opp med gratis tur to av tre ganger. Ulempen er at de kjorer oss innom fancy butikker hvor vi gaar inn slik at de faar billig-bensin-kupponger. Litt slitsomt, men hva gjor man ikke for aa hjelpe? Var blandt annet aa saa paa et tempel paa Bankoks hoyeste punkt, "The standing Buddha" og et klesmarked. Vi handler litt hver dag saa vi skal nok klare aa fylle kofferter og sekker til vi kommer hjem.

Igaar tok vi buss fire timer sorover til en rimelig rolig by som heter Hua Hin. Her bor vi paa et av byens fineste hotell med basseng og egen balkong. Byen minner litt mer om en typisk sydenplass da det er flere skandinavere aa se, men likevel er den litt mer "privat". Lokalbefolkningen er veldig hjelpsomme og behagelige. Du kan faktisk gaa gatelangs uten at de maser hull i hodet paa deg ogsaa tar de faktisk et nei for et nei og det er virkelig deilig! Var ute i natt aa saa vm saa vi har hatt en rolig dag idag. Sovet lenge og storkost oss paa stranden og bassengkanten. Ellers ligger det massasjebuler, skal bli en daglig aktivitet, og skreddere paa hvert gatehjorne. Naa skal vi straks til skredderen aa bestille dress og kjole. Blir stas. Haaper bare resultatet blir bra og prisen som alt annet her i Tahiland.

7 Comments:

At 18:20, Anonymous Anonym said...

Så kjekt at du e tebage me din kjære. Håbe du har det alle tiders på ferie og at dokke nyde livet. E ofte inne og lese og det e kjekt å fylla me på ka du drive me. Neset sommer komme eg hjem så då får me ah oss ein kveld alle samen.
Kos deg videre
anne-marie og mine 4 gutter!!!

 
At 19:52, Anonymous Anonym said...

heisann silje!!
Kjekt å lese åssen du he det! lo litt når æ leste om gratis bensin-kupponger. skal sei du æ tålmodig.. Me va så frustrert på at me aldri kom fram til der me skulle, så det var første og siste gang me tok tu-tuk :)... Håper du og Øyvind koser dere masse I Hua-Hin. Gleder meg til flere oppdatteringer! God tur videre, og nyt resten av ferien!!

 
At 10:59, Blogger Silje Kristensen said...

Hehe. Ja, blei litt mye av d goda saa me har kutta tuk-tuken me og. Lenge leve taxi

 
At 12:19, Anonymous Anonym said...

Hørres herligt ud ver på ferie, har vært vågen siden kl 6, passe på Emilie i natt:) Glad eg ikke har unger t vanligt..... Sko bare informera om at pengene e satt inn, nb nb nb suvenirer e ikke d høgaste på ønskelistå:)
Sko forresten hilsa fra Tonny, hu ringte meg nettopp......

Klem fra Cecilie

 
At 09:54, Blogger Jentene på den andra siå said...

ååååå, du e såå heldige! forstår at du storkose deg! E du thailandfrels nå? eg trenge någen å dra ner med igjen snart:)
nyt turen vidre! "piiiiiiiineaple for you madame??" "give me more..."
klemklem!

 
At 21:03, Anonymous Anonym said...

Hva skjer nå da?

 
At 08:51, Anonymous Anonym said...

Hei Silje

Det e bare ein ting å sei, når det gjelde reising e du virkelig mitt store forbilde! Alt det spennande du oppleve! :0) Det e ikkje te å unngå å bli misunnlige..

Hils Øyvind og kos dåkkår videre i det som virkelig hørres ud som et ferieparadis :0)

Klem fra Vigdis

 

Legg inn en kommentar

<< Home