tirsdag, mai 02, 2006

Her er det sommer, her er det sol, her er ferieparadiset som vi drømmer om...
Nå er vi i Kribi og nyter livets glade dager på et fint hotell. Etter en litt slitsom busstur var det deilig å komme frem. Turen i seg selv tok ikke mer enn tre timer, men før vi kunne starte skulle bussen fylles helt opp. Det var fire seter i bredden, deriblandt et klappsete i midtgangen, men på hver rad satt det fem voksne pluss en unge eller to. Jeg trodde jeg skulle få heteslag, og gnagsår på alle knokler før vi startet, men da bussen bare fikk fart på seg gikk det ganske greit. Afrikanerne brydde seg slett ikke om min og din side. De sov både på skuldrene, i armkroken og fanget til de fremmede medpassasjerene. Hun ved siden av meg hadde heldigvis en unge i fanget og det begrenset stillingene litt, men plutselig satte hun albuen på låret mitt og sov med all sin vekt der. En heller vond opplevelse. Fant en taxisjåfør som hjalp oss med å få ned bagagen fra busstaket og nå er alt bare velstand. Sola skinner og bølgene bruser inn over stranda. Skikkelig idyllisk. Temperaturen er nesten høyere i havet enn på land, men det blir ikke mye bading likevel. Bølgene er høye og kraftige, og så er det ganske mye undervannsstrømmer. Høres faktisk ut som torden når de slår mot stranda. Tidligere idag gikk vi langs stranda og fant en litt roligere plass å bade, men var mye strømmer der også så det ble litt anstrengt. Var uansett deilig med en dukkert. Ikveld vandret vi inn i solnedgangen. Bølgene var blitt enda større og presset oss lengre og lengre oppover. Da vi hadde vært borte i bare 10 minutter kom det to hotellansatte for å se etter oss så vi fant ut at det var tryggest å komme oss tilbake til hotellet før havåndene tok oss. Det er veldig fasinerende med disse sterke naturkreftene. Ellers spiser vi god mat og frukt, slapper av og koser oss i sola og kjøler oss i blåsten av airconditionen. Håper på å komme hjem til sol og sommer på lørdag.

3 Comments:

At 23:11, Anonymous Anonym said...

Det er bra ting fortsatt går rundt der nede, selv om skriveferdighetene dine i denne posten tyder på at det kanskje har gått litt vel rundt nå. Blir koselig å snakke med deg når du kommer hjem igjen:) Nyt den siste tida!

 
At 17:54, Blogger Hanne Marte said...

No gleda ej mej såååå til å sjå dokke oppe på Haraldsplass igjen! Det ekje d same uten dokke der altså...men ser utsom at dokke he det heilt fantastisk!! Nyyyyt siste dagane, og gled dokke til full sol og sommartemperatur i Bergen!:) heilt sant altså...:)

 
At 21:34, Anonymous Anonym said...

Kjekt å hørra at dåkke har d bra, å at dåkke nyde di siste dagane i Kamerun :-) Valborg å eg har hatt ein fantastiske tur samen med dåkke, å me savne dåkke allerede. Me kom jem t masse vind, regn å 10 grader, så d blei ein ganske brå overgang kan du sei.. Men men... Dåkke får ha ein go tur tebage t Norge jaffal! Dåkke e bare best :-)

 

Legg inn en kommentar

<< Home