lørdag, april 22, 2006

Tur til Tellofossen og MballangFra Torsdag til fredag tok guttene, også kalt brødrene, oss med på tur. Vi har fått besøk av hvitingene fra Norge og storkoser oss sammen med dem. Med fire i baksetet dro vi en times tid på ekte afrikavei til misjonærenes feriested Mballang. Er en koselig hytte som ligger ved et lite vann. Lempet av bagagen før vi dro videre en times tid til tellofossen. Regntida har akkurat starta så det var ikke så mye vann i fossen, men var veldig gøy likevel. Kjente meg godt igjen fra da jeg var liten. Etter at vi hadde tatt en del bilder og nytt synet av fossen forfra gikk vi i god gammel tradisjon bak fossen og over til den andre siden. Var sinnsykt glatte stener, men vi kom oss helskinnet igjennom. Skitne og gode vandret vi opp til bilen igjen. Guttene var litt misfornøyde med at den elven vi måtte krysse var tørrlagt, men ingen fare; de fant en annen. Etter litt vassing kom de til slutt frem til en plan. Leif Arne kjørte og Olav dirigerte og heldigvis ble vi ikke sittende fast. Festlig! Kjørte tilbake til Mballang hvor vi hadde en strålende kveld.

La ut madrasser på trammen utenfor hvor vi hadde et herlig hjemmelaget måltid. Stekte bananer, plantain, og grillet fisk, karpe. Var kjempegodt. Etterpå disket guttene opp med kakao og sjokolade. Deilig! Med dynene rundt oss satt vi ute og storkoste oss under stjernehimmelen, hvor vi til slutt tok kvelden i ekte friluftslivs-ånd. Om morgenen gikk vi jentene tur opp til et stort tre mens guttene tok seg av ryddingen. Det kan vi like! Etterpå gikk vi til ”mango-alleen” hvor vi jaktet hardt og lenge på de solgule mangoene. Det skal ikke være lett. Silje og jeg klatret for harde livet, men de beste ville bare ikke ned. Da vi først fikk dem ned var det noen uhøflige kyr som spiste dem hele så det ble hard jobbing. Resultatet ble nå bra til slutt likevel, men enkelte kan vel trenge noen dager til å modnes.

2 Comments:

At 10:42, Blogger Jentene på den andra siå said...

sannelig så virke det som du nyte bra dager der nere...silje på nye eventyr i sol og varme...sko gjerna ha joina deg jah:) rød swix og kvikk lunsj e vell og bra det...men tror eg ville ha foretrokke ein afrika-påske som din! helldigen! kjempe kjekt å lesa alt det spannandes du finne på der nere!

 
At 21:21, Anonymous Anonym said...

Bagom fåssen???

 

Legg inn en kommentar

<< Home